Reizen

De zon opzoeken in deze grijze tijden

zonnigVeel mensen hebben last van een zogenaamde winterdip, en nu de herfst er met snelle passen aan komt, de dagen weer korter worden en het weer kouder wordt buiten. Is het een goed idee om eens te overwegen de zon op te zoeken tussendoor! Hier zal je van opladen waardoor je met een positievere blik de winter tegemoet kunt zien.

Hier zetten we een aantal zon bestemmingen op een rijtje:

  • Gran Canaria
  • Marrakesh
  • De Algarve
  • Rome
  • Saint-Tropez

Gran Canaria

Dit Spaanse eiland ligt ten westen van Afrika, op dit eiland is het het hele jaar zeker 20 graden. In de zomer kan het kwik zelfs stijgen naar temperaturen rond de 40 graden. In de herfst zijn de temperaturen lekker, een stuk warmer dan in Nederland of België en is de kans op neerslag minimaal.

Marrakesh

Een citytripo maken naar Marrakesh is een uitstekende manier om je herfst even te onderbreken! In de herfst zijn de temperaturen hier aangenaam, in tegenstelling tot de zomers waarbij je nog levend verbrand in de schaduw. Geniet van de schoonheid van Marrakesh en boek je mini vakantie nu!

De Algarve

In de herfst is het hier nog gemiddeld 27 graden! Wat let je dus om een korte vakantie te boeken naar de Algarve. Je vindt er naast lekkere zandstranden ook leuke dorpjes en stadjes.

Rome

De hoofdstad van Italië biedt een groot aantal bezienswaardigheden om te kunnen bezichtingen! In de herfstmaanden liggen de temperaturen lager waardoor het een stuk aangenamer kan zijn om deze rustig te gaan bekijken. Rome biedt hiernaast ook een shopping ervaring waar zelfs de meest ervaren shopper nog moeite mee kan hebben – maar vergeet ook de Italiaanse keuken niet voor de innerlijke mens.

Saint-Tropez

Saint-Tropez ademt luxe! Deze havenplaats aan de Côte d’Azur biedt een ideale plaats voor een herfstvakantie. De temperaturen zullen aangenaam zijn zodat je langs de jachthaven kunt flaneren zonder een zonnesteek op te lopen. Bij een bezoek aan Saint-Tropez is het te overwegen om een bezoekje te brengen aan Monaco, ook zeker de moeite waard!

Andere bestemmingen

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere bestemmingen te bedenken waar je de winter blues voordat deze begint van je af kunt zetten. Ook een vakantie naar de sneeuw kan een goede oplossing zijn, want boven op de piste in de sneeuw kunnen de temperaturen ook hoog oplopen! Kan je je bikini combineren met je ski jack!