Reizen

Naar de maan en terug

maanAls kind droomden we er allemaal van, reizen naar de maan. Nu is dat voor de meeste mensen een beetje te kostbaar een reisje boeken naar de maan. Maar gelukkig zijn er genoeg andere bestemmingen te bedenken die op hun beurt ook allemaal ver genoeg weg zijn maar goed of in ieder geval beter te betalen zijn dat een spaceshuttle boeken naar de maan.

Exotisch

Naast dat we allemaal naar de maan wilden, is iets anders wat veel van ons graag zouden willen een exotische trip. We beelden ons in Hawaii gemixt met Aruba en Mexico althans dat zou het beeld dat ik als kind van exotisch reizen had wel verklaren. Nu is het een beetje lastig om die drie te combineren in één trip althans tegelijkertijd maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen voorhanden die eigenlijk prima aan onze eisen voldoen. Zelfs binnen Europa is genoeg schoonheid te vinden met zeer aangename temperaturen – zonder dat je dood neervalt als je 100 meter gelopen hebt.

Warme zomers

Er zijn een heleboel landen te vinden met warme zomers, de meeste mensen kiezen voor een vakantie al gauw een bestemming als Spanje, Italië of Griekenland en in die landen is ook genoeg te vinden om te bezoeken. De temperatuur kan echter in de zomermaanden enorm oplopen en het lijkt steeds warmer te worden, onaangenaam warm. Want met meer dan 35 graden is het niet echt meer leuk om iets te ondernemen. Zeker niet als je de koudere temperaturen gewend bent zoals in Nederland en België. Waar je ook heel prettig aangename zomers hebt is in Scandinavië, je moet wel voorbereid zijn op muggen en andere insecten, dat is zeker waar maar de zomers daar zijn minstens zo aangenaam te noemen met temperaturen tussen de 20 en 30 graden met zo nu en dan uitschieters die warmer zijn. Toch is de hitte hier anders, je hebt er minder last van en er is meer mogelijkheid om verkoeling op te zoeken. Zonder massa toerisme dan wel, want Scandinavië mag dan steeds meer toeristen trekken, het is nog lang niet zo massaal als in andere gebieden in Europa.

Buiten Europa

Ook buiten Europa zijn genoeg locaties te vinden die niet ondergesneeuwd worden door massa toerisme. Het is een kwestie van wat beter zoeken naar een vakantiebestemming, en puzzelen met hoe je alles gaat doen. Want in veel landen is het toerisme buiten de populaire vakantiebestemmingen niet doorgedrongen iets wat voordelen maar ook zeker nadelen met zich meebrengt.