overig

Parkeren rondom Schiphol

De meeste mensen die met de auto naar Schiphol betalen veel te veel geld voor het parkeren. Zij kiezen er vaak voor om hun auto bij P1, P2 of P3 te parkeren, terwijl er bedrijven die een plek op hun parkeerterrein veel goedkoper aanbieden. In dit artikel vertellen wij jou meer over parkeren rondom Schiphol.

Hoe naar Schiphol afreizen?

Naast de auto zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om naar Schiphol te komen. Ten eerste kent Nederland een goed spoornetwerk en dus is het betaalbaar, makkelijk en snel om per trein naar Schiphol te komen. In principe is dit de goedkoopste optie, omdat je geen parkeerkosten hoeft te betalen. Daarnaast hoef je je ook niet druk te maken of je in de file komt te staan of niet.

parkeren rondom schiphol
parkeren rondom schiphol

Een andere optie is het nemen van een taxi. Een taxi kan behoorlijk prijzig zijn en daarom is het verstandig om van te voren een prijs af te spreken. Met name als je met een grote groep gaat reizen is een taxi busje goed betaalbaar.

Waar parkeren rondom Schiphol?

Het grootste gedeelte van de Nederlandse bezoekers aan Schiphol kiest ervoor om per auto naar Schiphol af te reizen. Als je geluk hebt kan een bekende jou bij departure afzetten en anders zal je de auto ergens moeten parkeren. Er zijn in dit geval twee mogelijkheden:

  • Gebruik maken van de parkeerplaatsen bij Schiphol – dit is wellicht de duurste optie. Je parkeert je auto op loopafstand bij Schiphol en betaalt via het internet of via de betaalautomaat.
  • Gebruik maken van valet parking – dit is de meest makkelijke en comfortabele manier. Je rijdt richting Schiphol, stapt uit bij departure en overhandigt de autosleutels aan een van de medewerkers van het parkeerterrein. Hij rijdt de auto naar het parkeerterrein en wacht jou bij terugkomst op bij de arrival hal. Zodra je bent geland kun je dus direct in je auto stappen en de terugreis vervolgen.
  • Gebruik maken van shuttle parking – bij deze optie rijd je zelf naar de parkeerplaats en wordt met een shuttlebusje naar Schiphol gebracht. Hetzelfde shuttlebusje haalt jou bij terugkomst ook weer op. Dit is waarschijnlijk de meest voordelige optie.

Hoe boek je een valet of shuttle parking?

Via het internet kun je veel parkeeraanbieders voor valet of shuttle parking vinden. Dit maakt het extra lastig om een keuze te maken uit het grote aanbod. Daarom bieden wij het volgende aan: Parkeren op schiphol via schipholparkerenvergelijken.nl. Via deze website kun je alle parkeeraanbieders met elkaar vergelijken. Als je eenmaal een aanbieder hebt gevonden die op alle gebieden bij je past kun je via de website een boeking maken.

Tijdens het maken van een boeking worden om bepaalde gegevens gevraagd, zoals je vluchtnummer, vertrektijd, aankomsttijd en je naam. Het is belangrijk dat je deze gegevens goed invult anders kan er miscommunicatie ontstaan. Daarnaast kan het een goed idee zijn om het telefoonnummer van de parkeeraanbieder in je telefoon te zetten, zodat je deze ieder moment van de dag kunt bereiken.