overig

Scholen treden op tegen ‘onzedelijke’ kleding

onzedelijkHet is begonnen de eerste school in Nederland heeft aangegeven te gaan kijken of leerlingen wel gepaste kleding aanhebben. Wanneer dit niet het geval is moeten ze op gesprek bij een coach. Ze willen vriendelijk maar toch duidelijk op gaan treden tegen leerlingen die ongepaste kleding aan hebben. Daar moet wel bij vermeld worden dat er door buitenstaanders soms met verbazing gekeken wordt naar de kleding die er gedragen wordt door de leerlingen.

Ongepaste kleding

Wanneer je met ongepaste kleding op school aankomt, krijg je dus eerst een gesprek met een coach die gaat je vertellen dat je de kleding niet meer aan mag de volgende dag. Heb je de kleding dan wel aan, dan volgt er een gesprek met de ouders. De school zegt dat het hier absoluut niet gaat om het spelen van de kledingpolitie, maar willen ze hun andere leerlingen beschermen.

Reformatorische kledingvoorschriften

De gereformeerde school in kwestie heeft kledingvoorschriften voor meisjes en jongens. Meisjes moeten een rok aanhebben en jongens een overhemd of een trui. Het is nog niet zo dat het net als de Engelse scholen een uniform is, maar er moet dus wel gelet worden op wat de kinderen aan hebben. Minirokjes zullen niet geaccepteerd worden en ook jongens zullen hun broek gewoon met een riem om hun heupen of middel vast moeten maken. In bepaalde gevallen zullen de kinderen opnieuw moeten gaan shoppen omdat ze te modern gekleed gaan, in dat geval is een actie handig zoals Korting op Score dat kan enorm veel geld schelen. Ook als je niet op de betreffende school zit, maar wel toe bent aan nieuwe kleding is de actie handig!