overig

Veroorzaak geen ongeluk maar stap even af

Veroorzaak geen ongeluk maar stap even af

fietserHoewel fietsen en bellen tegelijk niet verboden is, is het alsnog wel gevaarlijk. Zeker wanneer mensen besluiten dat even een WhatsAppje versturen ook wel kan. Daarmee kan je een slingerend gevaar zijn op de weg, laat staan even Facebook bezoeken en tegelijkertijd opletten of er geen ander verkeer op de weg rijdt. Automobilisten is het al enige tijd verboden om een telefoon in de hand te hebben laat staan te bellen of een WhatsAppje te versturen tijdens het rijden zou de fietser dan toch nog de volgende worden die een boete kan krijgen?

Slingeren over het fietspad

Bellen op de fiets mag, maar je mag geen gevaar op de weg zijn voor andere weggebruikers en in veel gevallen lijkt het met de huidige generatie smartphones een steeds groter gevaar op de weg te worden. Veilig Verkeer Nederland geeft al aan dat ze het liefst zouden zien dat een telefoon welk soort dan ook tijdens de hele reis opgeborgen blijft, maar als je dan toch gebruik moet maken van je telefoon doet dit dan als je stil staat.

Telecomproviders steunen de campagne van het ministerie

Het is een gemeenschappelijk belang, en de providers (het vergelijken van providers kan hier) dragen graag een steentje bij als het gaat om de veiligheid van het verkeer. Mensen moeten zich bewust worden van het gevaar van de sociale media in het verkeer. Hoewel de campagne met een positief tintje wordt gestart wordt er al gesproken dat positief bedrag beloond gaat worden. Gedragsverandering door positieve stimulans, ik ben benieuwd. Een ding is zeker de generatie tussen de 12 en 17 jaar is de generatie die het meest gevaarlijk is in het verkeer. Je zou het zo kunnen stellen dat ieder persoon die minstens één rijles gehad heeft heel goed weet hoe irritant fietsers kunnen zijn die enkel oog hebben voor iets anders dan het verkeer. Zeker omdat je als automobilist verantwoordelijk bent in de meeste gevallen. Het vergelijken van fietsers en automobilisten zou geen verkeerde gedachte zijn, je bent als fietser veel kwetsbaarder dan de bestuurder van de auto. Zou het dan geen goed idee zijn om je bewust te zijn van het gevaar dat je voor jezelf bent door je telefoon te gebruiken tijdens het fietsen. De automobilist is al in overtreding met zijn telefoon immers.